00386 41 204 650

info@zimic.si

home home facebook  
   

celulozna izolacija
pasivna skeletna hiša
Blower door
 

Potek gradnje pasivne hiše

Lesena okvirna pasivna hiša U&R v Šentrupertu pri Celju. Hiša ima toplotno porabo 9,8 kWh/m2a, zrakotesnost po standardu SIST EN 13829 n50 = 0,40 h-1.

Potek del na objektu UR Šentrupert:

5. oktober 2011

Danes je strojnik naredil izkop. Gradbeno jamo je zniveliral z laserjem in elektronskim čitalcem. V globini 40cm se je pojavil prod, v globini 1m, je bil teren povsem nosilen in brez zemlje ali ilovice. Strojnik je na nosilna tla položil filc in pričel z nasuvanjem in utrjevanjem tampona.

21. oktober 2011

V gradbeno jamo so na utrjen tampon vrisali temeljno peto, ki poteka po obodu temeljne plošce. Temeljna peta preprečuje zmrzovanje vode pod temeljno ploščo. Na tampon so položili XPS z nosilnostjo 400kPa, nanj pa so zidarji postavili opaž za temeljno peto.

22. oktober 2011

Zidarji so zvezali armaturo po armaturnem načrtu in zabetonirali temeljno peto.

23. oktober 2011

Pod temeljno ploščo so vgradili toplotno izolacijo debeline 30cm in postavili cevi za kanalizacijo.

28. oktober 2011

Danes so zabetonirali betonsko ploščo. Jutri jo še razopažijo in zabetonirajo nastavke za zunanje zidove, potem pa gredo zidarji na jug.

2. november 2011

Zidarji so se vrnili in razopažili temeljne nastavke. Naša ekipa je danes namestila hidroizolacijo na mestih, kjer bodo stale stene. Jutri pa začnemo z deli.

3. november 2011

Danes smo pričeli s postavljanjem hiše. Pripeljali smo lesene pokončnike in pozidnice pritličja in vse stene tudi postavili. Del sten smo že oblekli v OSB serije 4, ki je brez formaldehida. Oblekli smo predvsem zunanje stene na mestih, kjer se vanje zaletijo predelne stene, saj smo morali zaradi zrakotesnosti prelepiti vse stike med ploščami.

Naš postopek postavljanja sten je povsem drugačen od vseh ostalih proizvajalcev lesenih hiš. Na tla najprej narišemo lego sten in z laserjem poravnamo višino tal s pomočjo hrastovih deščic. Nato na tla pritrdimo spodnji del stene, ki mu pravimo „pozidnica“. Vanjo preprosto vtikamo stebre, ki imajo na obeh koncih vrezane „čepe“. Ker je med pozidnico in pokončnikom tesni ujem, stebri stabilno stojijo pokonci ne da bi jih morali vijačiti ali pribijati. Kasneje jih seveda tudi privijačimo in nanje še zabijemo OSB oplato, oboje zaradi potresne varnosti. Ko vstavimo vse stebre, se dva monterja povzpneta na A lestvi in namestita še zgornjo pozidnico. Tako stene zmontiramo z najmanjšim fizičnim naporom tudi brez avtodvigala.

4. november 2011

Ko smo prišli na gradbišče, smo hitro pripravili orodje, potem je hiab že pripeljal elemente stropa. Hiab je dvignil težje kose in jekleni traverzi, manjše kose pa smo namestili ročno. Pričeli smo še z nabijanjem OSB plošč debeline 22mm na strop.

5. november 2011

Dokončali smo nabijanje OSB plošč in začeli z montažo sten prvega nadstropja. Postavili smo vse zunanje stene, za predelne stene pa je zmanjkalo časa. Hiab je pripeljal tudi elemente za streho.

8. november 2011

V ponedeljek je bil napovedan dež, zato smo bili na drugem gradbišču. Danes smo dokončali stene mansarde in postavili ostrešje. Sestavili smo tudi nekaj sten atike.

9. november 2011

Dokončali smo stene atike in ograjo na terasi. Z OSB ploščami smo oblekli nekaj sten mansarde, potem pa je plošč zmanjkalo. Dokončali smo še nekaj malenkosti v obeh nadstropjih.

10. november 2011

Nadaljevali smo z oblaganjem sten z OSB ploščami in pričeli z montažo razširitvenih letev na nosilno konstrukcijo, na katero bomo kasneje namestili fasadne lesnovlakene plošče.

11. november 2011

Montaža nivojskih letev in OSB plošč na strehi in terasi. Z nivojskimi letvami dosežemo minimalen naklon strehe, ki je potreben za odtekanje vode. V vseh prekatih konstrukcije smo v OSB ploče izvrtali luknje, skozi katere bomo kasneje vpihali celulozno izolacijo. Luknje vrtamo pred montažo fasadnih plošč, da ne bi slučajno ostal kakšen prekat brez izolacije.

13. november 2011

Imeli smo dan odprtih vrat in simbolično predajo ključa investitorjema. Hišo si je ogledalo veliko število obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad načinom gradnje in uporabljenimi naravnimi materiali. Poleg nas so svetovali še strokovnjaki za prezračevanje iz podjetji Klivent d.o.o. in Agregat d.o.o.

15. november 2011

Postavili smo oder za montažo raširitvenih letev in fasadnih lesno vlaknenih plošč. Letve vijačimo na osnovno konstrukcijo hiše, s čimer bomo zagotovili zadostno debelino celulozne izolacije. Če pogledamo sestavo zunanje stene od zunaj bo sestavljena iz klasične tankoslojne fasade, lesnovlaknenih fasadnih plošč 6 cm, razširitvenih letev (8 cm) in osnovne konstrukcije (24 cm) stene z vpihano celulozno izolacijo, na notranji strani je nosilna konstrukcija obložena z OSB ploščami (1,5 cm), nato sledi instalacijski kanal, ki ga zapolnimo z lesnovlaknenimi ploščami (6 cm), stena je obložena z mavčnokartonskimi ploščami.

16. novemeber 2011

Začeli smo z oblaganjem hiše s fasadnimi lesnovlaknenimi ploščami. Plošče bomo do spomladi zaščitili z PVC folijo, ker so sedaj prenizke temperature za izdelavo fasade.

17. november 2011

Danes so končno prišli krovci položit trajno elastično EPDM folijo na streho, še dobro da je bilo vse do sedaj lepo vreme. Mi smo danes v mansardi naredili podkonstrukcijo za strop.

18. do 23. november 2011

Na objektu nismo izvajali del, ker zaključujemo še objekte v Komendi in na Rakitni. Poleg tega smo v tem času tudi vpihovali celulozno izolacijo v skeletno pasivno hišo na Škofljici in eno mansardo.

24. november 2011

Po krajšem predahu smo zopet prišli na objekt. Danes smo na zahodni in severni strani montirali fasadne lesnovlaknene plošče. Plošče smo za čez zimo zaščitili s PVC folijo.

25. november 2011

Nadaljevali smo z montažo fasadnih plošč in manjkajočih razširitvenih letev na vzhodni in južni fasadi. Na streho so prišli vodoinšatalaterji montirat podtlačni odok Gaberit Pluvia, ki omogoča le en iztok meteorne vode za celotno streho. Danes je bilo kar pošteno mrzlo, vendar nas gospa Marija vsak dan zjutraj pogreje z dobro kavo, za malico nam skuha hrenovke, poleg pa ponudi še topel čaj, da lažje zdržimo na mrazu. Je pa potrebno priznati, da je v Savinjski dolini v tem času veliko več sonca kot pa v megleni Ljubljani, kar nas tudi malo pogreje pa še delovna vnema je večja, če je sonce.

December 2011

Zaključili smo z deli na fasadi, naši podizvajalci so montirali okna. Na strehi smo atiko zaključili s pločevino, da dež in sneg ne močita sten. V streho in stene smo vpihali celulozno toplotno izolacijo. Električar je napeljal vse vode, prav tako so namestili cevi za prezračevanje. Pred polaganjem notranjega sloja izolacije, po katerem potekajo instalacije smo za zagotavljanje zrakotesnosti vse stike natančno polepili in potesnili s tesnilnimi masami.

Januar 2012

Podizvajalci zaključujejo z montažo oken. V nadstropju je hiša že pripravljena za polaganje talne izolacije in talnega ogrevanja, zaključene so vse ostale instalacije. Stene so obložene z izolacijskimi ploščami steico Therm. Kljub mrzlim januarskim jutrom je v mansardi prav prijetno toplo. Čez dan pa se hiša preko velikih steklenih površin še dodatno segreje.

Želite ponudbo za Vašo pasivno ali nizkoenergijsko hišo?

Pošljite nam povpraševanje.

 

Aktualne podstrani

 

Ne spreglejte ...

potek gradnje pasivne hiše 1

potek gradnje pasivne hiše 2

potek gradnje pasivne hiše 3

potek gradnje pasivne hiše 4

potek gradnje pasivne hiše 5

potek gradnje pasivne hiše 6


 

RSS channel Aktualne novice in obvestila

 

Mogoče Vas zanima tudi ...

Z uporabo celulozne toplotne izolacije ZIMICELL lahko aktivno prispevate k znižanju toplogrednega plina CO2, ki ostane ves čas uporabe vezan v celulozni izolaciji ZIMICELL, saj je le ta na osnovi lesa.

recikliranje [288x288 px, 57.583 bytes]


teaser_reference [256x256 px, 82.422 bytes]


 

 
 

Potek gradnje PH

montažne hiše, toplotna izolacija, zvočna izolacija, celulozna izolacija, pasivna hiša, lesene hiše, hiša, lesena gradnja, termofloc zrakotesnost, izolacija, zimic

 

Oprostite, a po veljavni zakonodaji vas moramo vprašati ali soglašate z uporabo piškotkov na naših straneh?

  Podrobne informacije